Ранените са от квартал Кърч. Спасителните екипи отводняват и отстраняват падналите дървета в столичните квартали, съобщи БНР.
Регистрирани са повече от 130 сигнала в чешката столица. Нанесени са щети на около стотина автомобили. Пожарникарите отводняваха по сигнали мазета и гаражи.
Водата беше стигнала и до входа на метростанцията “Мустек“ в центъра на Прага. На помощ се притекоха и доброволци. На места не работеха светофарите. Спряха влакове по трасето Прага–Пилзен.

Синоптиците предупредиха за нови валежи в следващите дни. Нивата на реките в района на Дяечин отново се качиха до 110 см и беше обявена трета степен на тревога. Армията продължава да монтира временни мостове в наводнените селища. Повече от 2500 домакинства пострадаха при наводненията в Либерецкия край в Северна Чехия, 56 къщи ще бъдат съборени. Дъждовете  попречиха на работите по отстраняването на щетите от наводненията на 7 и 8 август.

Проливни дъждове започнаха да падат вчера и в Белгия. Заради пороите станаха десетки пътни инциденти, които затрудниха силно движението в цялата страна, предаде БТА. Обърнали се тежкотоварни камиони предизвикаха спиране на движението на автомобилите, пътуващи в първия работен ден на седмицата към Брюксел по главната магистрала откъм най-големия фламандски град Антверпен. Движението към самия Антверпен от Брюксел също бе спряно заради аварирал тежкотоварен камион.

В самата белгийска столица тунелите по малкия й вътрешен магистрален пръстен бяха наводнени от дъждовете и затворени. Радиостанциите в Белгия, които информират непрекъснато за пътната обстановка, съобщават за десетки пътни инциденти навсякъде в страната. Това причинява задръствания, които общо вече надхвърлят стотина километра.

Заради дъждовете към пожарната служба в Брюксел и в белгийска провинция Ено край границата с Франция бяха отправени десетки повиквания за помощ поради наводнени къщи. Белгийските пожарникари помагат не само при пожари, а и при други природни бедствия като наводнения.