Няколко петролни склада се запалиха след атака с дронове рано тази сутрин в град Азов, който се намира в руската Ростовска област, заявиха руските власти, цитирани от Ройтерс и БТА. 

Снимки от пожара ВИЖТЕ ТУК >>> 

"По предварителни данни няма пострадали", написа губернаторът на Ростовска област, която граничи с Украйна, Василий Голубев в комуникационното приложение "Телеграм".

Руското министерство на извънредните ситуации заяви в "Телеграм", че десетки пожарникари се борят с пожара.

Ройтерс отбелязва, че не може по независим път да потвърди информацията и че понастоящем Украйна не е правила коментар по темата. Киев често казва, че поразяването на обекти на енергийната, военната и транспортната инфраструктура на Русия се отразява негативно на военните способности на Москва.

Град Азов е разположен на река Дон, на около 16 км от Азовско море.

Междувременно руските противопожарни служби овладяха пожар в склад за съхранение на зърно в района на Сибир в Русия, съобщи рано тази сутрин министерството на извънредните ситуации, цитирано от Ройтерс.

Министерството заяви, че пожарът в склад с площ от около 2600 кв. м. в селището Пикетное в руската Омска област в Сибир вече е под контрол и е спрял да се разпространява. Не се съобщава за жертви. Няма още информация и какъв е размерът на материалните щети.

Снимка: БТА/Russian Emergency Ministry Press Service via AP