Местен политик от Югозападна Германия е бил тежко ранен и подложен на операция. Нападението е било извършено вчера сутринна. Неизвестен нападател е стрелял няколко пъти по дома на политика, като е успял да го рани, предаде ДПА, като се позова на германските власти.

Стрелбата по дома на 65-годишния местен съветник, член на Свободната демократическа партия, е станала в Хатенхофен, град с около три хиляди жители. Полицията съобщи, че животът на ранения политик е извън опасност. Името му обаче не се съобщава, съобщи БТА.

Свободната демократическа партия е един от коалиционните партньори във федералното правителство на Германия.

Извършителят на нападението засега остава неоткриваем и мотивите за престъплението са неясни. Полицията е сформирала специална комисия и разследва възможна връзка с други стрелби на други места в югозападната провинция Баден-Вюртемберг през последните три седмици.

Сред тях е нападение на мъж в Щутгарт, който в петък вечерта бил прострелян и тежко ранен от неизвестни лица пред ресторант в квартала Цуфенхаузен. Стрелбата напомня на подобни случаи близо до Щутгарт, при които е имало хора, простреляни и ранени от непознати.

Местни политици изразиха съчувствието си към ранения вчера политик, но споделиха и безпокойството си от случилото се.

"Ужасен съм от новините" заяви лидерът на парламентарната група на Свободната демократическа партия Ханс-Улрих Рулке. Той изрази съпричастността си с местния политик и семейството му.