Мъжът е намерен в колата си, отнесена от водите на придошла река край град Кими. В района на града и днес движението е затруднено, някои пътища и много къщи са наводнени.
От петък досега в редица райони на Гърция - край Атина и на остров Евбея в Егейско море, паднаха проливни дъждове. На Евбея под вода са стотици къщи и няколко къмпинга. Шведски турист е трябвало да бъде евакуиран с вертолет, допълва ДПА, на която се позова БТА.
Пак на остров Евбея се издирва и друг 66-годишен мъж, който е в неизвестност от вчера. Сериозно е и положението на остров Саламина, където се издирва 17-годишен пакистанец.
Обезлесяването на острова, както и околностите на гръцката столица – резултат от опустошителните пожари през последните години - увеличава опасността от наводнения през есента, предупреждават метеоролози.
Остава усложнена обстановката в Истанбул заради проливните дъждове и масовите наводнения през последните дни, предаде БНТ. Обявена е висока степен на готовност. Синоптиците очакват силни валежи през днешния ден. Опасенията са, че в следващите дни те могат предизвикат още наводнения и да се стигне до кризисни ситуации в някой райони.
Все още голяма част от хората в засегнатите райони не могат да се завърнат по домовете си, а някой от къщите са полуразрушени. Спасителни екипи са в готовност да окажат помощ, ако дъждът се засили. Сложна остава обстановката във Филипи и Чаталджа.
От външно министерство предупреждават българите да не пътуват до Турция заради усложнената обстановка. 32 са жервтете до момента, от тях и един българин. Няколко човека са в неизвестност. Много хора загубиха цялата си покъщнина. Според първоначалните изчисления на застрахователите щетите са за над 150 млн. долара.