Гръцкият министър на туризма Харис Теохари обеща повече входни точки за туристите. Работи се за отварянето на повече входни пунктове за идващите от север туристи, съобщи Катимерини.

Промените трябва да са факт от юли. Тогава пропусквателният пункт Промахон ще има три платна. Те ще са две входни и едно изходно.

Днес гръцкият министър на инфраструктурата и транспорта Костас Караманлис посети граничния пункт, за да инспектира изграждането на трите допълнителни платна с контролни гишета. Две от новите платна вече работят, а третото ще бъде пуснато следващата седмица.

Работи се за подобни промени и на други гранични пунктове.

От 1 юли граничният пункт "Илинден - Екзохи" ще бъде отворен за туристи с автомобили и автобуси.

Заради промените, туристите влизащи по суша в страната, надминават тези, идващи по въздух. Правителството опитва бързо да въведе нововъведенията.

Гърция планира да ускори процедурите по обслужването и контрола при влизането на пътници и товарни автомобили в страната при граничния пункт "Промахон".

Днес гръцкият министър на инфраструктурата и транспорта Костас Караманлис посети граничния пункт, за да инспектира напредъка по изграждането на три допълнителни платна с контролни гишета.

Две от новите платна вече работят, а третото ще бъде пуснато следващата седмица. Увеличени са и гръцки гранични полицаи за ускоряване на преминаването.

С началото на летния сезон интензивният трафик на ГКПП "Кулата" наложи да се чака с часове при преминаването между двете страни.

Очаква се от 1 юли граничният пункт "Илинден - Екзохи" също да бъде отворен за туристи с автомобили и автобуси.

Трафикът към "Кулата" ще бъде облекчен и с отваряне на граничния пункт "Богородица - Евзони" на границата между Гърция и Република Северна Македония, откъдето ще се пренасочват пътниците от Сърбия и Северна Македония.