Екзекутиран беше мъж от Тексас, осъден за отвличането и удушаването на 5-годишно момиченце, което отвлякъл от магазин "Уолмарт", докато семейството му пазарувало за Коледа през 2001 г., предаде Асошиейтед прес.

53-годишният Дейвид Рентерия е обявен за мъртъв в 19:11 ч. по Гринуич след химическа инжекция в щатския затвор в Хънтсвил. Той се молил, пял и помолил за прошка, преди присъдата да бъде изпълнена.

"Съжалявам за всички злини, които съм извършил. И за тези, които призоваха за моята смърт, които са на път да ме убият, аз ви прощавам", каза той в заключителното си изявление, добавя БТА.

Снимка: AP/БТА

Прокурорите твърдят, че Александра Флорес, най-малката от осем деца, е била със семейството си на шопинг в магазина в Ел Пасо на 18 ноември 2001 г., когато Рентерия я извежда от магазина, удушава я и запалва тялото ѝ. Останките на детето са намерени на следващия ден на около 25 км от мястото на отвличането.

Затворник от Алабама, осъден за убийството на мъж по време на грабеж през 1993 г., когато е бил тийнейджър, също беше екзекутиран със смъртоносна инжекция, предаде Асошиейтед прес.

49-годишният Кейси Макуортър е екзекутиран в затвор в югозападна Алабама, съобщиха властите.

Макуортър е признат за виновен в убийство и осъден на смърт за ролята си в грабежа и застрелването на 34-годишния Едуард Лий Уилямс на 18 февруари 1993 г.

Снимка: AP/БТА

Прокурорите твърдят, че Макуортър, който по време на убийството е бил навършил 18 години, е влязъл в заговор с двама по-млади тийнейджъри, включително 15-годишния син на Уилямс, за да откраднат пари и други вещи от дома на Уилямс и след това да го убият.

Съдебното жури, осъдило Макхортър, препоръчва смъртна присъда с 10 на 2 гласа, която съдията, който има окончателното решение, налага, според съдебните документи, добавя БТА.

По-младите по времето на убийството извършители - Едуард Лий Уилямс младши и Даниел Майнър, който е бил на 16 години - са осъдени на доживотен затвор, според съдебните документи.

Прокурорите твърдят, че Макуортър и Майнър отишли в дома на Уилямс с пушки и изработили самоделни заглушители от възглавница и кана за мляко. Когато по-големият Уилямс пристигнал вкъщи и открил тийнейджърите, той грабнал пушката, която държал Майнър.

Двамата започнали да се борят за нея и Макуортър произвел първия изстрел по Уилямс - се казва в резюме на престъплението в съдебните документи. Според съдебните документи Уилямс е прострелян общо 11 пъти.