Атака с два безпилотни самолета е предизвикала експлозия в руската Псковска област, близо до границата на Русия с Беларус, в резултат на което е била разрушена административна сграда на петролопровод, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение в "Телеграм" на местния губернатор Михаил Ведерников.

Ведерников не спомена Украйна, но Москва и преди е обвинявала Киев за подобни случаи, някои от които причиниха щети на хора и имущество на стотици километри от границата с Украйна.

Украйна не е признала публично, че е извършила нападения срещу цели на територията на Русия, но високопоставени служители в Киев в някои случаи изглежда приветстваха новините за успешни атаки с дронове на руска територия.

Засега няма коментар от страна на Киев.

"По предварителни данни на сградата са били нанесени щети в резултат от атака с два безпилотни летателни апарата", заяви Ведерников.

Той добави, че няма пострадали и че оперативна група, която ще даде окончателни заключения, в момента работи на място в близост до село Литвиново, което се намира на по-малко от 10 километра от границата на Русия с Беларус.

Междувременно руски военнослужещи са пленили група десантчици от 81-ва бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Краснолиманското направление край Белогоровка, съобщи кореспондентът на ТАСС подполковник в оставка Андрей Марочко.

"Украински бойци редовно попадат в плен на Краснолиманското направление. Нашите военни край Белогоровка плениха група парашутисти от 81-ва бригада на украинските въоръжени формирования ", каза той.

Марочко допълни, че 81-ва бригада на ВСУ участва в бойни операции в Донбас от 2014 г. насам. "През лятото на 2014 г. в Луганск моето подразделение заедно с други опълченски части изтласка 81-ва бригада от летището в Луганск. Те бомбардираха Луганск през 2014 г.", отбеляза офицерът.

По думите му руските военнослужещи са окупирали украински позиции и са взели военнопленници "без никакви проблеми".