Един човек е загинал, а девет са ранени, включително деца, при инцидент с влакче в увеселителния парк "Грона Лунд" в шведската столица Стокхолм, съобщиха от полицията, цитирани от информационната агенция TT.

Общественият телевизионен канал SVT, позовавайки се на очевидци, съобщи, че влакчето "Джетлайн" в парка частично е дерайлирало.

Свидетели разказват, че атракционът дерайлирал по време на пътуване, карайки хората да падат на земята.

Джени Лагерстед, журналистка, посещаваща парка със семейството си, каза пред SVT, че е била наблизо и е чула метален звук и е забелязала, че структурата на пистата се тресе по време на инцидента. "Съпругът ми видя влакче с хора в него да пада на земята", каза Лагерщед. "Децата ми бяха уплашени."

Полицията съобщи, че все още се води разследване за причините за инцидента. "Опразваме парка и започнахме разследване", каза говорител на полицията.

Линейки, пожарни коли и хеликоптер пристигнаха в парка и полицията започна разследване. Трима от ранените са в тежко състояние.

Представител на 140-годишния парк "Грона Лунд" не беше открит веднага за коментар.

Влакчето "Джетлайн" има стоманени релси, развива скорост до 90 км/ч и достига височина 30 метра, като превозва над един милион души всяка година, се казва на уебсайта на увеселителния парк.