Президентът на САЩ Джо Байдън и съпругата му Джил Байдън посетиха Националната педиатрична болница в петък преди Коледа, за да се срещнат с малките пациенти и да им прочетат приказка, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Вижте снимки>>>

Седнали пред украсена елха, президентът помагаше на първата дама, докато тя четеше "Снежният ден" - история за момче на име Питър и неговите приключения в снега. Отличената с награди книга е написана преди 60 години от детския писател и илюстратор Езра Джак Кийтс, отбелязва АП.

Посещението на Джил Байдън е продължение на близо 80-годишна традиция, датираща от времето на Бес Труман (съпругата на 33-ия президент на САЩ Хари Труман) - първите дами да носят празнично настроение на деца, които са твърде болни, за да бъдат у дома на Коледа.

Снимка: БТА/AP

Миналата година президентът Джо Байдън реши да се присъедини към съпругата си, като това беше първото подобно посещение на действащ президент. Преди да си тръгне Джо Байдън окуражи родителите на болните деца и ги увери, че "всичко ще се оправи".