Съперниците за премиерския пост във Великобритания са единодушни, че ще успеят да видят страната извън Европейския съюз. Борис Джонсън и Джеръми Хънт говориха за това по време на събрание на консерваторите в Ексетър, югозападна Англия. Те са категорични, че ще се справят с предизвикателството Брекзит, в което се провали министър-председателят Тереза Мей и се наложи да подаде оставка, след като многократно не успя да получи подкрепа от Парламента за евентуална сделка. 

Джеръми Хънт, който драстично изостава в предизборните прогнози, заяви, че има желание да работи с Борис Джонсън в кабинета си, ако стане премиер. Неговият съперник Борис Джонсън е категоричен, че на 31-ви ще извади Великобритания от общността със или без споразумение и няма да вземе в кабинета си министри, които не са съгласни с това. 

Тълпите прииждаха отвъд и извън залата за да чуят фаворитите за следващ премиер.

Борис Джонсън води с голяма разлика пред своя съперник Джереми Хънт в надпреварата за лидер на британската Консервативна партия на мястото на министър-председателя Тереза Мей въпреки силното съсредоточаване на медийното внимание върху неговия личен живот, показва проучване, цитирано от ДПА и БТА. Джонсън и Хънт се състезават за гласовете на близо 160 000 членове на консерваторите, след като депутатите на партията ги избраха да се изправят един срещу друг в битката за лидерския пост. Очаква се победителят в надпреварата да бъде обявен на 23 юли.

Според проучване на уебсайта за политически новини "Кънсърватив хоум" 66 процента от партийните членове подкрепят Джонсън за лидер на консерваторите, а едва 30 процента поддържат Хънт. Кампанията на Джонсън беше помрачена от домашна разправия между него и партньорката му, записана от съсед и предоставена на в. "Гардиън". "Кънсърватив хоум" обаче заяви, че този случай почти не е повлиял върху неговите позиции. "Повечето партийни членове много държат на осъществяването на Брекзит и изборна победа на консерваторите и смятат, че Джонсън е по-подходящ да изпълни и двете", каза уебсайтът. Членовете на Консервативната партия "са склонни да разглеждат "Гардиън" като противник", добави новинарският сайт. "А след като вестникът съобщи за случая, повечето партийни членове, изглежда, не му обръщат внимание", каза той.