Две мотриси са се сблъскали на метростанция "Печатники" в руската столица Москва към 10:30 ч., съобщи за РИА Новости представител на службата за спешна помощ. Към мястото на инцидента са изпратени аварийно-спасителни екипи. 

Единият от машинистите е пострадал. До инцидента се е стигнало, след като едната мотриса, която е била празна се е ударила в спрялата на "Печатники" друга мотриса, но сред пътниците няма пострадали, съобщи московският кмет Сергей Собянин.

Движението на влаковете по Люблинско-Дмитровската линия на московското метро ще бъде възобновено в следващите няколко часа, каза още той.

"Днес в 10:30 на метростанция "Печатники" на Люблинско-Дмитровската линия влак без пътници, който се прехвърляше в депото, се блъсна във влак, който стои на гарата. Няма сериозно пострадали сред пътниците. Пострадал е машинист, оказва се медицинска помощ. След ремонтно-възстановителни дейности, движението на влаковете ще бъде пуснато в близките часове. На всички ще бъде оказана необходимата помощ и подкрепа", каза Собянин.

Междувременно пътници споделят кадри от влака, заседнал в тунел. Част от хората останаха блокирани там. 

Причината за сблъсъка на влака в московското метро може да е техническа неизправност, съобщават оперативните служби.