Двама от участниците в нападението срещу "Крокус Сити Хол" в Москва са били убити, съобщи Руската служба на Би Би Си, на която се позова кореспондент на БНР в Лондон. Британската медия разполага с копие от паспорта на единия от тях, който е от Таджикистан. 

Източник на Руската служба на Би Би Си, който е на мястото на събитието, твърди, че най-малко двама от нападателите са убити. Единият - в самата зала, за когото се казва, че е бил на 25 години, а дугият - в района на Брянск, където силите за сигурност са спрели бял автомобил марка "Рено" - за което беше съобщено в събота.

Би Би Си разполага с копие от паспорта на втория терорист. Той е 30-годишен гражданин на Таджикистан, но медията съобщава, че на този етап не може да публикува името му. За него обаче се знае, че през 2018 година съдът в руския град Подолск е установил, че таджикският гражданин е нарушил правилото за 90-дневен престой в Руската федерация, бил е глобен с 5000 рубли и му е било наредено да напусне страната.

Би Би Си разполага и с копие от документите на един от задържаните терористи. Това е Шамсидин Фаридуни, роден на 17 септември 1998 година.

Съобщено беше също, че според наличните данни 1,5 милиона граждани на Таджикистан са работили в Русия и много от тях имат руско гражданство.