2 години от датата, на която Русия атакува пълномащабно Украйна, bTV се връща там, където започна всичко. На 24 февруари веднага след централните новини очаквайте специалното студио "2 години война в Украйна" с водещ Иван Георгиев.

Ще ви отведем там, където се решава бъдещето на страната - линията на бойните действия, съобщават от медията. Разказ от разрушените градове и села в Украйна, в които може би никога хората няма да успеят да се върнат в домовете си. Защо, въпреки евакуацията, там все още има хора, избрали да живеят под непрекъснат обстрел? Как продължават военните действия и защо контраофанзивата не се случва по план? Ще успее ли Украйна да устои или Русия ще завземе още територии? И как събитията на фронта влияят и на бъдещето на Европа? Екипът на журналиста Стоян Георгиев, оператора Александр Осиченско и техническия сътрудник Марио Николчев отговарят на тези въпроси от най-критичната точка на войната.

В сърцето на Украйна екипът на журналиста Цветана Балабанова, оператора Огнян Кръстев и техническия сътрудник Ивайло Ангелов ще покажат как животът продължава, въпреки всичко. Ще ни срещнат с бесарабските българи, които избраха да останат в Украйна. Как хората адаптират ежедневието си, успяват ли да живеят, работят и дори да се забавляват, въпреки честите въздушни тревоги за ракетна атака?

В студиото ще покажат и средствата на модерната война на дронове.

Как събитията промениха необратимо живота на милиони хора и какви са очакванията за бъдещето - изтощителни военни действия или търсене на път към мира? Очаквайте специалното студио на bTV "2 години война в Украйна" на 24 февруари от 19:20 часа.