Богат руски регионален законодател е загинал след падане от прозорец на третия етаж на хотел в Индия, като полицията разследва дали става въпрос за злополука или самоубийство, предаде ДПА, като се позова на вестник "Хиндустан таймс".

65-годишният Павел Антов е бил на посещение в индийския щат Одиша, за да отпразнува рождения си ден и загинал след като паднал от прозореца на стаята си се казва в съобщението.

Напоследък редица влиятелни руски бизнесмени умряха при необичайни обстоятелства, отбелязват ДПА и БТА. Смъртта на Антов, който е натрупал богатството си в отрасъла на производството на месо и колбаси и е бил член на партията "Единна Русия", която подкрепя правителството в Кремъл, беше широко отразена в Русия и Украйна.

Украинските медии отбелязват, че в социалните мрежи Антов е описал руската инвазия като терористичен акт, а по-късно е изтрил поста си и е потвърдил лоялността си към президента Владимир Путин.

Регионалният парламент във Владимирска област, където той е бил законодател, публикува съболезнователно послание, в което се казва, че колегите на Антов са шокирани от трагедията и се отбелязва, че бизнесменът е бил пълен с енергия и планове за бъдещето. В посланието се казва, че Антов е бил един от най-активните меценати на изкуството и културните проекти в намиращия се източно от Москва регион и се казва, че загубата му ще се почувства много тежко.

Три дни преди смъртта на Антов един от тримата души, които го придружавали по време на посещението му в Индия, починал от сърдечен удар в същия хотел, съобщи полицейски инспектор пред индийската информационна агенция Ей Ен Ай. Той добави, че Антов изпаднал в депресия след смъртта на този човек.