Това съобщи белгийската национална железопътна компания, цитирана от ИТАР-ТАСС, предаде БТА.

При инцидента няма жертви и тежко ранени. Ранените са получили медицинска помощ, като 23 от тях са били закарани в болница за допълнителни изследвания. До катастрофата се стигнало след като пътнически влак, идващ от Люксембург, се ударил при влизането си в гарата с друг влак, отпътуващ за Люксембург. В двата влака пътували общо около 200 пътници.

Според предварителните данни катастрофата е причинена от човешка грешка или неизправност в системата за контрол на железопътния трафик. Щетите са ограничени, тъй като влаковете са се движили с ниска скорост. За момента движението по отсечката Арлон - Люксембург е спряно.

През последните месеци в Белгия станаха няколко железопътни инцидента, които предизвикаха дебат за нуждата от модернизиране на местната железопътна мрежа. През март близо до Лиеж се сблъскаха локомотив и влак, превозващ лесно запалими стоки. Най-тежкият инцидент стана на 15 февруари, когато два влака се сблъскаха челно на гарата в Хале, на 15 км от Брюксел. При произшествието загинаха 18 души.