Няма практика да се водят дневници с посетителите в частните домове на президента - така от Белия дом коментираха искането на конгресмен от Републиканската партия да види кой и кога е посещавал Джо Байдън в дома му в Делауеър.

Причина за настояването на републиканците е фактът, че в бивш офис във Вашингтон и в дома на държавния глава в Делауеър, бяха открити документи с класифицираната информация. Те датират от времето, в което Байдън е бил вицепрезидент на Барак Обама. Става дума за най-малко 20 документа, като някои са с гриф "строго секретно".

В изявлението от офиса на съветника по правни въпроси в Белия дом заявиха, че информация за посетителите в резиденцията на Байдън в Уилмингтън, щата Делауеър не съществува, защото "както при всеки президент...в съвременната история, неговата лична резиденция си е лична".

В съобщението се добавя, че "Байдън е възстановил нормата и традицията да пази информация за посетителите в Белия дом", като я публикува редовно. Предшественикът на Байдън Доналд Тръмп отказваше да оповестява информацията за посетителите в Белия дом.

През уикенда председателят на комисията по надзор към Камарата на представителите поиска информация за посетителите в резиденцията на президента в Делауеър. Това стана, след като там бяха открити засекретени документи от времето на Байдън като вицепрезидент.

В писмо до Рон Клайн - началника на кабинета на Белия дом, Джеймс Комър казва, че съхраняването на засекретени документи в дома на Байдън от времето му на вицепрезидент повдига въпроси. Комър, който председателства ръководената от републиканци комисия по надзор, казва, че е нужно да се разбере кой би могъл да има достъп до тези документи и затова изисква информация за всички посетители в резиденцията от 20 януари 2021а насам. Комър даде срок от две седмици, след което казва, че комисията ще издаде призовка.

Освен информация за посетителите са поискани и документи свързани с претърсванията от адвокати на Байдън за засекретени документи на различни места.

Адвокати на президента са търсели засекретени документи както в резиденцията, така и във ваканционен дом на Байдън, но във ваканционния дом не са били открити такива.

От Белия дом вече заявиха, че съдействат напълно на разследването за това как документи, които е трябвало да бъдат предоставен на архивите са се озовали в дома на Байдън, както и в негов офис при слизането от поста на вицепрезидент на Барак Обама през 2017 г.