Въпреки че татуировката в долната част на гърба е временна, това не попречи на 54-годишната певица да я покаже на концерт в Ню Йорк от турнето си "MDNA", отбелязва изданието, цитирано от БТА.

Мадона се възползва от възможността да сподели политическите си възгледи пред събралата се публика от 40 000 души.
"Виждала съм ужасни неща. Виждала съм да затварят и хвърлят зад решетките хора заради това, че открито изразяват мнението си, заради хомосексуалната им ориентация, заради неизповядване на правилната религия, заради неподходящо облекло. Това ме накара да осъзная какъв късмет имам, че живея тук, в Америка. Всичко това не означава, че страната ни е съвършена. Все още ни предстои да изминем дълъг път", заяви Мадона.

Преди няколко месеца Барак Обама се обяви в подкрепа на гей браковете, а след това дори отиде на парти на хомосексуалисти.

Обама беше подкрепен и от бившия президент Бил Клинтън и актрисата Ева Лонгория, но срещу него се обявиха актьорите Клинт Истууд и Чък Норис.

Барак Обама запазва преднината си пред републиканския си съперник за президентския пост Мит Ромни, предаде междувременно днес Ройтерс. Ново допитване до общественото мнение показва, че на изборите на 6 ноември 47% от гласоподавателите биха подкрепили него, докато 43 на сто - Ромни. Неназован висш съветник на републиканеца обаче коментира тези резултати като обнадеждващи, защото фактът, че настоящият президент е под 50% показва, че той е в лошо положение.
Допитването показва още, че Ромни е по-популярен сред регистрираните независими гласоподаватели. 35 на сто процента от тях биха гласували за него срещу 31% за Обама.

През август Барак Обама е събрал нови 114 милиона долара дарения за кампанията си, предадоха още Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на неговия предизборен щаб. Над 1,1 млн. американци, от които 317 000 нови дарители, са изплатили средно по 58 долара за кампанията на държавния глава, посочи директорът на кампанията на президента Джим Месина.
Мит Ромни пък е събрал през август 111 милиона долара. Така за първи път Обама успява да изпревари съперника си по този показател.