Двама родители са обвинени в убийство на 10-месечното им момиченце в област Кент, Мичиган. Двойката отказала медицинска помощ за детето поради религиозни причини, пише "Дейли Мейл".

10-месечна Мери била намерена мъртва в креватчето си. 27-годишните родители Сет Уелч и Татяна Фусари са обвинени, че са виновни за смъртта на детето си, което починало от недохранване и обезводняване.

Аутопсията показа, че детето е починало поради факта, че родителите пренебрегвани състоянието му.

По време на съдебно заседание в процеса срещу двамата е установено, че още месец преди смъртта на момиченцето родителите забелязали, че то е изнемощяло. Въпреки това, те не потърсили медицинска помощ поради липсата на доверие в лекарите и по религиозни причини.

Бащата на детето често пускал видео съобщения в социалните мрежи, в които заявявал недоверие в медицината. Той бил и против ваксинирането на деца, като смятал, че "Бог причинява болестта". Двете други деца на религиозната двойка също не са ваксинирани.

В дома на семейството са намерени и плакати, писани на ръка, гласящи: "Покайте се. Вярвате. Бъдете покорни".

По време на разпита, майката на детето признала, че не са потърсили лекарска помощ, защото се страхували, че Социалните служби ще им отнемат децата. Тя също посочила не вярва на медицината по религиозни причини.