Популярна и обичана американска писателка е обвинена в опит за убийство и че е отровила съпруга си през 2022 г., след което е написала детска книга за скръбта, съобщи Асошиейтед прес.

33-годишната Коури Ричинс първоначално бе обвинена, че е убила съпруга си Ерик Ричинс със смъртоносна доза фентанил в дома им в малко планинско градче край Парк сити през март 2022 г. В понеделник срещу нея бяха внесени нови обвинения, пише БТА. Прокуратурата смята, че това не е бил първият й опит да отнеме живота на съпруга си.

Обвинителният акт описва детайлно месеците преди смъртта на Ерик Ричинс и рисува картина на параноик, който ходи на пръсти около съпругата си, която урежда тайни финансови споразумения и купува нелегално наркотици, които впоследствие са открити в организма му.

Смразяващият случай е свързан с обичана детска писателка, която вече е уличена, че е припечелила от жестокото си престъпление. Ричинс издава сама книгата си Are You With Me? - илюстрирана детска книга за баща с ангелски криле, който се грижи за сина си и след смъртта си.

Някога определяна като задължително четиво за всяко дете, изгубило любим човек, книгата се превърна в мощен инструмент за прокуратурата, която твърди, че Коури Ричинс е автор на добре пресметнат заговор за убийство и опит за прикриването му.

Ричинс, която е майка на три деца, неведнъж е казвала при представяне на книгата си, че смъртта на съпруга й била неочаквана и бе хвалена от мнозина, че е помогнала и на синовете си, и на други деца да превъзмогнат смъртта на родител.