Албания възнамерява да отвори посолство в Киев "скоро", съобщи в платформата Екс украинският външен министър Дмитро Кулеба след разговори с албанския си колега Игли Хасани в Тирана, предаде агенция Укринформ, цитирана от БТА.

Първият дипломат на Украйна написа, че по време на посещението му в Албания двамата с Хасани са установили начини за засилване на отбранителното сътрудничество със специален акцент върху артилерийските боеприпаси.

"Албания планира скоро да открие свое посолство в Киев. Високо оценявам това решение, което значително ще засили двустранните ни връзки", написа Кулеба.

Той благодари на Албания за твърдата ѝ подкрепа и солидарност с Украйна, както и за готовността ѝ да се присъедини към основната група за създаването на Специален трибунал за престъплението "агресия срещу Украйна".

Украинският президент Володимир Зеленски и албанският премиер Еди Рама подписаха по-рано днес в Тирана споразумение за приятелство и сътрудничество между двете страни.

Тирана беше домакин днес на среща на високо равнище между Украйна и страни от Югоизточна Европа, сред които Сърбия, Северна Македония, Косово, Босна, Черна гора, Хърватия и Молдова.