Жена е получила сериозни наранявания на крака, след като вчера е била нападната от акула в пристанището на Сидни, съобщиха местните власти, предаде Асошиейтед прес.

Пострадалата жена, за която се съобщава, че е в края на 20-те години, е била ухапана по десния крак, докато плувала в залива Елизабет в източната част на Сидни около 20:00 ч. в понеделник.

Свидетел разказва, че местен минувач е помогнал на жената, която се е измъкнала на безопасно място на близкия кей, като е сложил турникет, за да спре кръвотечението, докато пристигнат парамедиците.

Полицията на щата Нов Южен Уелс съобщи в изявление, че жената е била откарана в болница и е "в стабилно състояние", добавя БТА.

Нападенията от акули в пристанището на Сидни са рядкост, но районът е известен като важно местообитание на бичата акула и нейните малки.

През 2009 г. водолаз от австралийските военноморски сили беше нахапан от акула по време на тренировка в пристанището. При нападението беше откъсната едната му ръка и част от крака му.

През февруари 2022 г. плувец на плаж в Сидни умря, след като беше нападнат от акула с дължина четири метра и половина, която свидетелите описват като голяма бяла акула.

Това беше първото смъртоносно нападение от акула в Сидни от 1963 г. насам.