Няма пострадали български военни сред охранителния контингент, съобщи Министерството на отбраната, цитирано от БТА.

Взривени са 2 ракети. Летището е атакувано и по земя, открит е огън по охраняваните кули и е взривен трактор, оборудван като кола бомба.

Българските военнослужещи във взаимодействие със силите за бързо реагиране на летището са отразили атаката. Нанесени са незначителни материални щети.

По-късно командването на Международните сили е намалило степента на бойна готовност на летището до нормалната за базата.
В момента вътрешния периметър на летището в "Кандахар" охраняват близо 300 български военни от осма охранителна рота.

Световните агенции също съобщават за неуспешното нападение срещу базата на НАТО. Един войник и двама цивилни са ранени, според местните власти, цитирани от Франс прес, на която се позова БТА. Двама атентатори самоубийци задействали взривните си устройства край единия от входовете на базата, за да позволят на други четирима бойци да проникнат вътре. В престрелка били убити двама нападатели, а другите двама продължават да оказват съпротива.
В телефонно обаждане до агенцията талибаните поели отговорност за нападението.

Командването на НАТО в Кабул от своя страна също съобщи за неуспешно нападение срещу летището в Кандахар. Според говорителя на НАТО в базата майор Фред де Мос нападението е продължило близо час преди бунтовниците да избягат. .

Говорителката на ИСАФ в Кабул Кейти Кендрик, цитирана от ДПА, съобщи за един атентатор самоубиец, който направил безуспешен опит да проникне на територията на базата, след което се самовзривил. Край летището се чули и изстрели от автомати, добави говорителката, която също не можа да уточни колко души са участвали в нападението.