6-годишният Бриджър Уокър, застанал пред куче с цената на живота си, за да спаси сестра си, се превърна в герой в Америка.

Инцидентът станал на 9 юли тази година, когато детето хладнокръвно напада 4-годишната му сестричка. Кучето нахапало момченцето по лицето и се наложило пластичен хирург да затвори раните с 90 шева по време на двучасова операция.

В резултат на това момчето получава 90 шева и сериозни рани, но сега е вкъщи и се възстановява.  

Въпреки понесената болка на такава крехка възраст, момчето не спира да се усмихва.

"Ако някой трябваше да умре, помислих, че по-добре да съм аз", казва смелият малчуган.

Постъпката бе обявена за геройство от цяла Америка и предизвика вълна от позитивни послания.

Днес американски кинозвезди, изиграли роли на супергерои в холивудски продукции, засипват с поздравления и изненади шестгодишното момче, съобщи АФП.

Смелостта на момчето бързо се превърна в новина и след като стана ясно, че Бриджър е почитател на филма "Отмъстителите" и супергероите, получи лични послания от звездни актьори.

Пръв Крис Евънс, който изпълни ролята на Капитан Америка в поредицата, похвали Бриджър за куража с публикация в социалните мрежи. "Ти си герой. Стореното от теб е толкова смело, така самоотвержено. Родителите ти трябва да се гордеят с теб", написа той и обеща, че ще изпрати на Бриджър щита на Капитан Америка.

Актьорът Робърт Дауни младши, който изигра ролята на супергерой в "Железният човек", обеща специална изненада за следващия рожден ден на малчугана.

Крис Хемсуърт също похвали куража на Бриджър и му обеща скоро да се срещнат.