Броят на жертвите на наводненията и свлачищата в Югоизточна Бразилия нарасна днес до 40 души, сочат официални данни, цитирани от Ройтерс.

Снимка: AP/БТА

По време на визита в тежко пострадали от наводнения и свлачища райони бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва каза, че не бива повече да се строи в райони, изложени на риск от свлачища и от големи наводнения, и обеща да се заеме с решаването на проблемите с жилищата, добавя БТА.

Снимка: AP/БТА

Властите в щата Сао Пауло казаха днес, че са открили още четири жертви, освен онези 36, за които се съобщаваше вчера. Местните власти очакват се още жертви, тъй като близо 30 души все още са в неизвестност.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Лула да Силва разгледа от хеликоптер щетите в крайбрежния град Сао Себастиао заедно с министри от кабинета си, след което се срещна там с местни служители.

Снимка: AP/БТА

Президентът обеща да помогне за възстановяването на града с население от около 91 000 души. Той обеща, че нови жилища ще бъдат построени на по-безопасни места и в същото време заяви, че правителството трябва да работи за възстановяването на ключови инфраструктурни съоръжения, като например пътища, които също са били засегнати от свлачищата и наводненията.