3-годишно момченце е загинало в ръцете на баща си при терористичната атака в джамиите в Крайстчърч, съобщи "Дейли мейл".

Малкият Мюкад Ибрахим е бил на петъчната молитва с баща си и по-големия си брат Абди Ибрахим, когато стрелецът нахлул в джамията Ал-Нур и започнал да стреля по хората.

Детенцето е било убито, въпреки че се опитало да избяга, а баща му и брат му са успели да се спасят, защото са се престорили на умрели.

"Mюкад Ибрахим е починал в ръцете на баща си. Почивай в мир, приятелю. Ти беше лъч светлина, който ще ни липсва", написа във Фейсбук приятел на семейството.

Най-малко шестима пакистанци са загинали при вчерашното нападение срещу джамии в новозеландския град Крайстчърч, съобщи днес външният министър на Пакистан.

Шах Махмуд Куреши каза, че властите в Крайстчърч опитват да разберат дали още трима пакистанци, които са в неизвестност от петък, не са сред жертвите.

Шестима палестинци са загинали при атентата по данни на палестинското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Египетското посолство в Нова Зеландия информира за гибелта на четирима египтяни.

Бангладеш потвърди за смъртта на двама свои граждани при терористичната атака. Още трима са в неизвестност, предаде ДПА.

Най-малко 49 души загинаха и десетки бяха ранени при нападенията срещу двете джамии, извършени от 28-годишния австралиец Брентън Тарант.