Новината за залавянето на Калинич идва от Загреб, където той се криел, но  местната хърватска полиция няма особена заслуга за това, предаде БНТ.

Калинич е бил открит прострелян на няколко места в едно загребско предградие от случаен минувач и е откаран в болница. Засега няма опасност за живота на му. Сречко Калинич е считан за един от най-коравите представители на Земунския клан. Той вече има присъда от 30 години затвор заради участието си в покушението срещу Зоран Джинджич.

На първия разпит от хърватските ченгета Калинич е заявил, че е бил прострелян от своя доскорошен другар от Земунския клан Милош Симович. Според местните съобщения Калинич е разкрил пред полицията местонахождението на другите членове на Земунския клан, които се крият от правосъдието, като издал дори и скривалището на търсения под дърво и камък Крал на кокаина Дарко Шарич. Сречко Калинич вече има присъда зад гърба си заради това, че по време на убийството на Джинджич е осигурявал прекия изпълнител на покушението Звездан Йованович.

През 2003 г. Калинич се измъкна от ръцете на правосъдието, като се предполагаше, че той се крие някъде в родната си Хърватия. Сега, според основната версия на хърватската полиция, Калинич е станал жертва на вътрешни разправии в подземието около подялбата на някаква печалба. Освен присъда за Джинджич, Сречко Калинич има задочна присъда от 40 години затвор поради участието си в 19 убийства, три отвличания и две терористични акции. Интерпол го търси без успех вече седем години.

Зоран Джинджич беше най-големият политически противник на Слободан Милошевич, като през 2000 г. стана първият след 50 г. социалистическа хегемония премиер на Сърбия, който не идва от редиците на комунистическата партия.
На 12 март 2003 г., на излизане от сградата на правителството в центъра на Белград Джинджич бе застрелян от засада.
През 2007 г. 12-те души обвинени за убийството на Джинджич през 2003 г. бяха осъдени в Белград на общо 378 години затвор. Като организатор на покушението 40 години зад решетките трябва да прекарат някогашният командир на полицейското подразделение за специални операции (червени барети) Милорад Лукович Улемек-Легия и заместникът му Звездан Йованович, пряк извършител на убийството.