Той бе признат за виновен за смъртта на Горан Марянович през 1995 година и  получи максималната присъда от 15 години затвор по стария закон. Според новия той можеше да получи до 40 години, но в случая съдът реши да приложи старото законодателство, предаде БГНЕС. Съдията Мая Илич каза, че има неоспорими доказателства за участието на Йосич в убийството на Марянович преди 15 години. Според нея през 1995 година Йоца Амстердам е накарал двама души да убият Горан Марянович в кафенето "Бамби", в спортния комплекс "Олимп" .
При атентата бе ранена и приятелката на Марянович, както и случайни хора. 

Сретен Йосич се намира в следствения арест от 27 април миналата година поради съмнение за участие в убийството на хърватския журналист Иво Пуканич.Собственикът на списание "Национал" и неговият директор на маркетинга Нико Франич бяха взривени през 2008 година в Загреб. Смята се, че наркобосът е предлагал 1,5 млн. евро за убийството.

Преди да бъде задържан, Йоца Амстердам живееше във вилата на бившия югодиктатор Слободан Милошевич, който почина на 11 март 2006 година в ареста на Международния трибунал за военни престъпления в Хага. По време на съдебния процес срещу Йосич той каза, че докато се укривал в България е бил в безопасност, защото го закриляли разузнавателните служби. Той дори посочи като свои защитници Бойко Борисов и Николай Гигов, собственик на ФК "Локомотив", с който е имал общ бизнес. Самият Йоца коментира, че това е малко странно, но "какво да се прави, такова беше сътрудничеството".

Заради това в България избухна скандал и дори Борисов беше призоват като свидетел в съда в Белград. Това стана, докато той още беше кмет на София. Самият Борисов поиска да бъде проверен за връзки с наркобоса и след разследване прокуратурата излезе със становище, че няма данни за такива.