Разликата в ръста между високата 1,78 м френска първа дама Карла Бруни и съпруга й - високият 1,65 м Никола Саркози, отдавна е тема за обсъждане, пише британският в. "Дейли телеграф", предаде БТА.

43-годишната Карла Бруни-Саркози редовно носи обувки с плоска подметка, за да изглежда по-ниска до него, а 55-годишният Саркози ползва стелки, за да изглежда по-висок. Президентът на Франция е чест обект на подигравки и заради ползването на столче зад подиуми, когато произнася речи. То е известно като "саркозистко стъпало".

Президентската двойка вече се съди с две компании за използване на техни снимки в рекламни кампании без разрешение. Миналата година нискотарифната авиокомпания Райънеър бе принудена да изплати обезщетение от 50 000 британски лири заради реклама, в която се виждат усмихнатите Саркози и Бруни, а до нея е написано в балонче: "С Райънеър цялото ми семейство може да дойде на моята сватба".

Френската фирма за дрехи "Пардон" също бе дадена под съд заради използването на гол образ на г-жа Бруни-Саркози на тяхна пазарска торба с надпис в балонче: "Гаджето ми трябваше да ми купи "Пардон".

Тези реклами имат право да са забавни и ни е нужно да вкараме малко хумор в бизнеса след тежкия за много от клиентите ни период, заяви шефът на "Сикст" във Франция Жан-Филип Доайен.

Френският президент е един от най-ниските държавни ръководители в света. По-ниски от него с по 1,60 м са само севернокорейският лидер Ким Чен-Ир и руският президент Дмитрий Медведев. Американският президент Барак Обама и канадският премиер Стивън Харпър са по 1,88 м, британският премиер Гордън Браун е 1,80 м, а германският канцлер Ангела Меркел е 1,73 м.