Това стана по време на посещение на руския министър-председател в Италия.

В отговор на журналистически въпрос за съжителството и браковете в политиката Берлускони изтъкна качествата си в области като медиите и недвижимите имоти, но призна, че няма късмет по отношение на брака, допълни АФП, цитирана от БТА.
Берлускони, който е в процедура на развод с втората си съпруга Вероника Ларио, има също проблеми с един от главните си политически съюзници - председателя на парламента Джанфранко Фини.

Путин също се опита да отговори чувство за хумор, като подчерта, че в отношенията му с Медведев "няма нищо брачно, тъй като нито един от двамата не е гей".
"Ние сме с традиционна ориентация, мога да ви уверя. Така че, ако говорите за брачно съжителство при отношенията ни, сте сбъркали", каза той, предизвиквайки смях у присъстващите.

След това Путин продължи по-сериозно за отношенията си с Медведев: "Ние сме приятели от дълги години и се гордеем с начина, по който работим днес. Разпределили сме си работата съобразно руската конституция. Управленските задачи са достатъчно многобройни, за да не се застъпваме", отбеляза руският премиер.

По време на посещението си в Милано, което приключва по-късно днес, Путин обсъди с Берлускони различни въпроси, сред които енергийното сътрудничество.

По-рано днес руските медии съобщиха, за секс скандал, наречен "Катягейт". Жертви са видни руски интелектуалци, дръзнали да критикуват правителството на Владимир Путин.