„Колко поразително би било да наблюдаваме как по време на срещата между отборите на САЩ и Англия на стадиона, пълен със зрители, в ефир проехтява взрив, всички се втурват презглава, а броят на жертвите достига стотици хора”, пише на един от сайтовете на радикалната организация.

Днес и основната групировка, свързана с Ал Каида в Ирак, известна като "Ислямска държава в Ирак", пое отговорност за трите самоубийствени атентати пред чужди посолства в Багдад на 4 април, при които загинаха над 40 души, а 200 бяха ранени.
Групировката помести изявление на уебсайт, на който Ал Каида и други екстремистки групи също публикуват съобщения, , предаде Асошиейтед прес.
В текста се казва, че нападенията през миналата неделя са нов удар по сигурността в иракската столица. "Всички дипломатически корпуси, посолства и международни организации, които работят с иракското правителство, са легитимни цели", заявяват екстремистите.

Нападенията срещу посолствата са част от вълната от насилие напоследък, която показва, че бунтовниците се възползват от политическата несигурност след изборите през март, за да се опитат да дестабилизират страната в момент, когато американските войски се готвят за изтегляне.