Предишните данни за по-висок брой жертви се обясняват с това, че в някои райони на страната местните власти са включили в броя на жертвите и хора, които са били обявени в неизвестност, а впоследствие се оказало, че някои от тях са живи. Все още има и други неидентифицирани тела на загинали, но засега правителството не посочва окончателен брой на жертви или на обявени в неизвестност, предаде Франс прес, на която се позова БТА.

Междуверменно Росенде съобщи, че президентката на републиката Мишел Бачелет обявява тридневен траур от неделя в полунощ в памет на загиналите чилийци и чилийки. Тя разреши националното знаме да се постави на прага на всяка къща в знак на солидарност със семействата на жертвите.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун ще посети днес и утре Чили по покана на чилийското правителство, предадоха световните агенции. Бан ще посети град Консепсион, южно от столицата Сантяго, който пострада най-тежко при земетресението с магнитуд 8,8 по Рихтер от 27 февруари. Той ще се срещне с Мишел Бачелет и новоизбрания президент Себастиан Пинера, който встъпва в длъжност на 11 март.