Това заяви либийският посланик в САЩ Али Ауджали, съобщи БТА. Ауджали  посочи в интервю за Ройтерс, че неговата страна се отнася сериозно към отношенията си със САЩ, но няма да позволи обиди срещу либийския лидер, визирайки пренебрежителните коментари от миналата седмица на говорителя на американския Държавен департамент Филип Кроули.

Миналия петък Филип Кроули коментира иронично реч на либийския лидер Муамар Кадафи, в която се призоваваше за ислямска свещена война срещу Швейцария. Кроули припомни думите му в ООН от 23 септември 2009 г.
"Видях информацията и това ми припомни оня септемврийски ден, едно от най-паметните заседания на Общото събрание на ООН, които помня. Много думи, много хвърчаща хартия и не непременно много смисъл", заяви Кроули през смях.

Ауджали отбеляза, че във вчерашните коментари на Кроули е липсвало извинението, което Либия все още очаква. Кроули обясни, че предишните му коментари не са били лична атака. Говорителят на Държавния департамент допълни, че приветства изясняването на призива на Кадафи за джихад и настоя Либия и Швейцария да изяснят различията си в пряк диалог. Запитан за либийското искане за извинение, Кроули отказа коментар.