"Ако изпадам в пристъпи на гняв, то е срещу мен самия", заяви премиерът. "В такива моменти хвърлям вестници на пода или нещо подобно", призна той, предаде БНР.
"Нека го кажа абсолютно ясно, така че да няма недоразумения по въпроса: Аз никога, никога не съм удрял някого в живота си. Не правя такива работи. При възбуда човек казва някои неща и се нервира, но предимно на себе си. Но аз съм непоколебим и решителен. Мисля, че страната иска някой, който ще движи нещата напред и няма да позволи да застояват. Всяка сутрин ставам, изпълнен с решителност да правя най-доброто за страната си. Всички обвинения, които ми бяха отправени, че удрям хора, са напълно неверни", подчерта Браун.

Премиерът беше принуден да направи това изявление, след като в. "Обзървър" публикува откъси от книга на журналиста Андрю Роунсли, в която се разказва за низ от яростни кризи на Браун, които ужасявали обкръжението му. При един от пристъпите Браун пътувал в премиерската кола заедно полицай и сътрудник. Когато научил лоша новина по мобилния си телефон, той ударил силно с юмрук облегалката на седалката на полицая, който направо подскочил под силата на удара. Съветникът на Браун, който седял до него, пък се свил в ъгъла на колата, защото бил убеден, че следващият юмрук ще бъде за него. Според същата книга началникът на кабинета на Браун Гюс О'Донъл призовал премиера да промени поведението си, след като установил, че гневните пристъпи на Браун плашели обкръжението му.

По повод на всички тези твърдения във в. "Обзървър" Браун заяви, че това са само клевети, които не са подкрепени от никакви доказателства и са лишени от всякакво основание.