Нападението срещу Каруби, който е бивш председател на иранския парламент, е било извършено на площад в югозападната част на Техеран. Там имаше протест на негови привърженици срещу преизбирането на Махмуд Ахмадинеджад за президент, предаде Франс прес. 

Привържениците на Каруби имаха намерение да се присъединят към шествие, което да поеме към централния техерански площад "Азади". На плащада многохилядно множество слушаше речта на иранския президент по повод 31-ата годишнина от Ислямската революция.

Полицията използва сълзотворен газ и палки и стреля във въздуха, за да разпръсне привържениците на Каруби. Самият Каруби се качил в кола си, за да се отдалечи от местата, където се стигнало до насилие, когато автомобилът бил атакуван от хора в цивилни дрехи. Каруби, който слязъл от колата, бил ударен по главата, но не е ранен сериозно. 

Колата на Мохамад Хатами била атакувана от хора в цивилни дрехи, докато той пътувал за площада, където се провеждали официалните тържества по повод годишнината от Ислямската революция. Хатами не е пострадал.

За двете нападения съобщава реформаторският сайт Рахесабз. Чуждестранни журналисти не могат да отразяват протести и митинги в Иран, така че трябва да разчитат на информации на интернет сайтовете.

При разпръскването на протестите в Техеран днес са били задържани много опозиционери. За кратко арестувани са били и братът на Хатами - Мохамад Реза Хатами, и неговата съпруга Захра, която е внучка на аятолах Хомейни, основателят на Ислямската република. За кратко арестуван е бил и Али, братът на Каруби. 

Освен за арести се съобщава и за убита участничка в протеста. Според  някои публикации става дума за 27-годишната Лейла Зарей. Нейният убиец бил от доброволческа милиция. Ако информацията се потвърди, то това ще е първият смъртен случай по време на протест след тези през декември. Тогава в акции срещу режима в Техеран загинаха по официални данни най-малко 8 души.