Това е първото голямо интервю на премиера, което той дава след нападението срещу него в средата на декември. В интервюто италианският министър-председател прескача от една тема на друга. Той говори за разследването по подозрения за корупция срещу популярния началника на италианската Гражданска защита Гуидо Бертолазо, за жените, за твърденията на свидетел по дело срещу мафията, за кариерите на две от дъщерите му - Марина и Барбара, и за развода му с Вероника Ларио.

В интервюто Берлускони изрази подкрепата си за Гуидо Бертолазо и подчерта, че запазва доверието си в него. Скандалът с Бертолазо потресе Италия в последните два дни. Бертолазо е известен сред италианците с прякора Супермен, защото успя да се справи с кризата с боклука в Неапол и с последиците от земетресението в Акуила миналата година. Той е един от най-приближените сътрудници на Берлускони, който в края на януари спомена, че ще го назначи на министерски пост.
Скандалът с Бертолазо се разрази, когато прокуратурата на Флоренция връчи на шефа на Гражданска защита уведомление, че срещу него се води разследване за корупция във връзка с организацията на срещата на върха на Г-8 миналата година.
По повод на разследването Берлускони заяви, че то е базирано на необосновани твърдения. Според премиера подобни разследвания са само повод за пилеене на парите на данъкоплатците.

Берлускони коментира и твърденията на Масимо Чанчимино, син на бившия кмет на Палермо,  който имаше връзки с мафията. Масимо е свидетел по процес срещу корумпиран от мафията офицер от италианските карабинери. В съдебната зала в Палермо той заяви, че първата партия на Берлускони - "Форца Италия", е била създадена в резултат на договореност между италианската държава и сицилианската мафия. Берлускони категорично опроверга това твърдение.

Берлускони се възмути защо италианските медии се интересуват от личния му живот и следят бракоразводното му дело с Вероника Ларио с такъв интерес сякаш е сапунена опера, но той сам засегна темата за раздялата с втората си съпруга. Берлускони уточни, че единствено остава да бъде решен въпросът за издръжката на Ларио и за къщата, в която ще живее. По въпроса за разпределянето на имуществото, придобито по време на брака, няма никакви противоречия между него и Ларио.

Берлускони каза още, че между петте му деца от двама му брака няма никакви противоречия. За първи път обаче Берлускони заговори за кариерата на най-голямата си дъщеря от втория си брак - Барбара. Италиански медии съобщиха, че Барбара ще се дипломира по философия, но има намерение да работи в сферата на издателската дейност и си е поставила за цел да заеме висш пост в издателската къща "Мондадори", която е част от медийния холдинг на Берлускони "Фининвест". "Мондадори" обаче е управлявана от първородната дъщеря на Берлускони от първия му брак - Марина.