"Иран може да обогатява уран до повече от 20 процента, даже и до над 80 процента, но второто няма да го направи, защото няма нужда от това", каза Ахмадинеджад. Президентът съобщи пред множеството, че Иран вече е произвел първата си партида от уран, обогатен до 20 процента.
Ахмадинеджад заяви също така, че Иран много скоро ще утрои производството си на уран, обогатен до 3,5 процента.

В речта си иранският президент разкритикува и президента на САЩ Барак Обама, предаде Франс прес. Той упрекна колегата си, че пропуска възможности и служи на ционистите.

"За жалост, надеждата за промяна в САЩ сега бързо преминава в отчаяние", каза Ахмадинеджад. "Обама отчайва целия свят. За нещастие той пропуска възможности, не действа правилно и върви срещу собствените си интереси, както и срещу тези на американския народ. Той обслужва и интересите на ционистите", заяви иранският президент.

Силите за сигурност в Иран са използвали пейнтбол, за да разпръснат антиправителствени демонстранти, съобщиха очевидци, цитирани от Асошиейтед прес, на която се позова БТА.
Това е първият сблъсък в тържествата по повод 31-та годишнина от Ислямската революция.

Полицейски отряд за борба с размириците изстрелял пълни с боя топчета срещу протестиращи, след като те започнали да скандират опозиционни лозунги на площад Садекие, на около километър от централния митинг, където президентът Махмуд Ахмадинеджад изнесе реч. Няма пострадали сред стотиците демонстранти.

Иранският опозиционен сайт Iran Green Voice съобщи, че полицията е стреляла и използвала сълзотворен газ срещу привърженици на опозиционния лидер мир Хосейн Мусави в центъра на Техеран, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.