Само така според Янукович няма да се стигне до нова политическа криза, съобщиха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

В декларация, поместена на сайта си, Янукович подчертава, че за Киев отношенията с Русия остават приоритет, но добавя, че Украйна има нужда от помощта и на Запада, и на Изтока, за да се справи с икономическата криза.

ЦИК обяви, че при 100 процента преброени бюлетини Янукович печели изборите с 48,95 процента. Тимошенко е получила 45,47 процента от гласовете. От екипа на Тимошенко заявиха, че тя ще поиска повторно преброяване в три района, които традиционно подкрепят Янукович - Донецкия и Луханския и на полуостров Крим. Днес в ЦИК са внесени документи с искане за повторно преброяване на гласовете в над 900 секции. Общо за втория тур са били открити над 33 хиляди секции.
Тимошенко не се е появявала на обществено събитие трети пореден ден. Тя отмени предварително обявените си пресконференции, отложи правителствено заседание, за да замине за Запорожието, за да присъства на погребение на известен авиоконструктор.

В частни разговори хора, близки до Тимошенко, казаха, че едва ли ще може да се докаже, че е имало изборни измами в полза на Янукович. Един от депутатите от блока на Тимошенко заяви, че според него до няколко дни тя ще признае поражението си на изборите.

Началникът на предизборния щаб на победената кандидатка, премиерката Юлия Тимошенко, обаче обяви, че "масовите" измами на президентските избори в Украйна са фалшифицирали резултатите от вота.

Александър Турчинов заяви, че щабът е готов да предостави конкретни доказателства за фалшификациите на международните наблюдатели, журналистите, на обществеността и да предаде тези доказателство в съда. Като пример се дава една от секциите в Керч (Крим), където при повторно преброяване на гласовете на Янукович са били добавени още 8 процента. Подобни фалшификации е имало и в други секции.