Прекъснато е движението на автомобили по основната скоростна магистрала в Чехия в района на град Велке Мезиржици, която свързва западните и източните части на страната. На много места преспи затрупаха железопътните линии и прекъснаха движението на влаковете, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Най-тежка е ситуацията в планинските райони в Западна и Северна Чехия. На магистралата, която свързва страната с Германия, се образуваха километрични опашки от тежкотоварни автомобили. В някои участъци колите се движат с 30 км/ч.

Съседна Словакия също остана блокирана, като най-тежко пострадаха западните части на страната. На пътя край град Търнава имаше верижна катастрофа, в която се сблъскаха 30 товарни и леки автомобила.

В Полша през изминалото денонощие от студ загинаха шестима души. По данни на правителствения център за сигурност от 1 ноември 2009 г. студовете в Полша са отнели живота на над 200 души. Жертвите на студа са главно бездомници и хора от селските райони, които останали навън, връщайки се у дома си в нетрезво състояние, посочи представител на центъра.