Медийната група “Диас медиа“ е собственик на най-популярния кипърски телевизионен канал “Сигма“, на радиостанция, вестник и няколко списания. По първоначални сведения нападателите, нахлули в дома на Хаджикостис, са били двама. Kъщата му се намира на няколкостотин метра от силно охраняваното посолство на САЩ в Никозия, посочва БНР.
Медийната група е собственост на бащата на убития - Костис Хаджикостис.

Телевизия "Сигма"  също съобщава, че двама мъже са застреляли от упор Антис Хаджикостис, докато е слизал от колата си. Смъртта му е настъпила мигновено. Телевизията цитира очевидци, според които нападателите са избягали с мотор.

Говорителят на кипърската полиция заяви пред гръцките медии, че засега се разпитват свидетелите на разстрела и няма заподозряни лица.

В медиите се излагат няколко версии за убийството на 43-годишния медиен бос. В Никозия се съобщава, че скоро неофициално в парламента е бил обсъждан бизнеса на Андис Хаджикостис в окупираната част на Кипър и причините за убийството се търсят в засегнати бизнес интереси.

В Гърция акцентират на факта, че медиите, собственост на убития, са имали негативна позиция по плана на ООН за обединението на Кипър.