На 23 декември бе съобщено, че Мадоф е преместен в болницата на затвора "Батнър" в Северна Каролина. Там той излежава 150-годишна присъда заради присвояването на 65 млрд. долара чрез най-голямата финансова пирамида в историята - инвестиционния му фонд Madoff Securities. Тогава говорителят на Федералното бюро на затворите в САЩ Трейси Билингсли отказа да коментира причините заради хоспитализирането на затворника.

Скоро след това обаче лъсна истината - 71-годишният Мадоф е бил пребит. Първонаално бе съобщено, също така, че бившият финансов гуру е бил преместен в затворническата болница. По сведения на ТВ канала WTVD, подразделение на ABC в Северна Каролина, обаче, Мадоф е бил приет в Университетската болница "Дюк" в град Дърам. Той е имал множество травми по лицето и счупени ребра, като лекарите са констатирали и наличието лек колапс по време на побоя.

Същевременно Федералното бюро по затворите побърза да излезе с опровержение на тази информация. Шефът на Бюрото Билингсли подчерта, че Мадоф не бил нападан в затвора и че е постъпил не в Университетската болница "Дюк", а в затворническата такава. Тази версия поддържа и адвокатът на екс-финансиста Айра Соркин, както и прессекратарят на "Дюк" Деби Гайгър, според която Мадоф не е постъпвал в Университетската болница.