Броят на жертвите на потъналия кораб „Илинден“ засега е 17 души, съобщават македонските медии.
Корабът, с който по предварителна информация са пътували около 50 души, сред които има и българи, е плавал за Свети Наум. 
От българското посолство в Скопие заявиха за БГНЕС, че броят на жертвите постоянно се увеличава. Временно изпълняващият длъжността посланик Ангел Ангелов вече пътува за Охрид, за да се запознае с подробности около инцидента. В момента продължава спасителна операция, в която е включена спасителна група от водолази.
Първо на помощ на пасажерите на кораба са се притекли хората, които работят в автопарка, като те са успели да спасят някои от тях.
Мястото на инцидента е отцепено от екипи на полицията, които също участват в спасителната акция. Очаква се и пристигането на министъра на отбраната Зоран Коняновски.
Има противоречива информация затова, как е станала трагедията. Телевизия А1 съобщава, че корабът е потънал, но според свидетели той е бил стар и се е разцепил на две и потънал изведнъж.
Говорителят на министерството на външните работи Драговест Горанов заяви за БГНЕС, че официална информация за трагедията може да се очаква тази вечер или утре.
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил правителственият самолет ТУ 154 да замине незабавно за Охрид, за да прибере оцелелите след инцидента българи.