С площ от 280 кв. метра, постройката е с размери на къщурка. Мебелите й изглеждат толкова стари, колкото и създадената преди десетилетия пирамидна схема на Мадоф. Няма гараж. Няма дори и килер, отбелязва АП.
Службата на съдия-изпълнителя, която на 1 юли конфискува имота, намиращ се на изток от Хемптънс, тази седмица го обяви за продажба, за да помогне за обезщетяването на инвеститорите, измамени от епичната схема на Мадоф.
Властите планират скоро да наемат брокери, които да търсят купувачи за апартамент в Манхатън и имение в Палм Бийч, Флорида - някога притежавани от финансиста, превърнал се в измамник. Според данни на федералните регулаторни органи, публикувани миналата година, Мадоф е оценил апартамента си в Манхатън на 7 млн. долара, а имота си във Флорида - на 11 млн. долара. Той заявил, че крайбрежната вила в Монтоук, която е купил през 1979 г., струва 3 млн. долара.
Според федералните власти вилата може да бъде продадена за почти 8 млн. долара. Остава да видим дали славата на Мадоф помага или вреди, отбелязва АП.