Секретни сведения за НЛО, събирани от британското Министерство на отбраната, бяха пуснати в интернет. Освен разкази на очевидци, свидетели и наблюдатели, има и напълно достоверни отчети за необясними явления в небето над Обединеното кралство.

Публикувани са 1968 страници, в които има и подготвени за членове на парламента и правителството информации. Това са първите осем папки, уточняват от министерството. целият архив ще бъде публикуван в продължение на 4 години, той се състои от 160 папки.

Най-често хората съобщават за много ярки светлини в небето, бързо движещи се светли обекти и заслепяващи лъчи. В повечето от тези свидетелства не е трудно да се открият природни явления.

Но има и доста интересни данни, дадени от служители, професионалисти и хора ,на които няма как да нямаш доверие. Така например един от шефовете на британско летище съобщава за "непознат летящ обект, приличащ на самолет с 4 двигателя, от който са излизали три различни светлини-бяла, червена и зелена. Името на човека и летището са отстранени от документа.

Друг такъв случай е с група авиодиспечери на едно от неголемите летища в страната, които съобщават единодушно през април 1984 година за "неизвестен обект, движещ се от морето към сушата с голяма скорост", приближил се до една от полосите на летището, докоснал я и излетял право нагоре с огромно ускорение.