Първата дама на САЩ Джил Байдън отново изпрати послание за любов на американците по случай Свети Валентин чрез изложба на моравата на Белия дом, съобщава АП.

"Валентинката за страната" на първата дама беше показана при изгрева на слънцето в сряда. Инсталацията включва голям дървен червен плик, изписан с нейния почерк с посланието: "На Америка с любов". Той е придружен от голям розов плик и картичка с послание: "Честит Свети Валентин! XOXO, Джил". Валентинският поздрав е инсталиран през нощта на моравата на Белия дом, откъм Пенсилвания авен, уточнява БТА.

Третият експонат в изложбата - триизмерна дървена кутия, прелива от сърца, изрисувани с различни послания за любов, благодарност и оптимизъм. Сред тях са пожелания "Бъдете добри", "Изберете любовта" и "Ти си специален/на".

Експозицията е стратегически разположена, така че да бъде показана в телевизионни кадри на живо от Белия дом.

Денят на влюбените е един от любимите празници на първата дама и в сряда тя за четвърти път изпраща израз на любовта си към американците с изложба на моравата на 14 февруари.

Миналогодишната изложба включваше отпечатъци от ръцете на деца от семейства на военни. През 2021 г. и 2022 г. тя също така изложи послания за Деня на влюбените в Белия дом.

Джил Байдън подреди витрина за Деня на влюбените и вътре в Белия дом, която посетителите ще могат да разгледат по време на обиколките си в сградата, съобщиха от офиса на първата дама.