Сред 60 000 предмета, натрупани в дома и гаражите на британски починал вещоман, специалисти откриха съкровища, оценени за четири милиона евро, предаде Франс прес.

Жителят на Нотингам Раман Шукла се оказал шопинг маниак и 20 години купувал безразборно всякакви неща. Идеята му била един ден, когато се пенсионира, складираните купчини да му докарат допълнителен приход. Но така и не доживял до този миг и починал на 64-годишна възраст от сърдечна криза.

След себе си оставил цяла къща, затрупана с вещи, един препълнен апартамент и два натъпкани догоре гаража. Купчините с предмети "изяли" цялото жизнено пространство и принудили собственика им да се изнесе и да живее под наем.

Изправен пред планината от вещи, братът на Раман привикал служители от аукционната къща "Юник окшънс" да предложат на търг каквото може. От тръжната къща изпратили осем души, които се видели в чудо. Но сред хилядите непотребни неща открили редки колекции от комикси с Батман и Супермен, сувенири за "Бийтълс" с голяма стойност,

12 маркови китари, всяка от тях струваща над 10 хиляди паунда.

Ценните вещи били разпределени в 3 хиляди лота, които ще търсят купувач през този месец и могат да бъдат реализирани в продължение на четири дни за над 4 милиона евро.