Гото е надживял десетте си братя и сестри, четирите си съпруги и децата си. Именно затова по време на празненството в скромната си къща в провинцията Централна Ява той бил само в компанията на единия си внук и неговата съпруга, предаде bTV.

По документи Гото е роден на 31 декември 1870 година - той дори показва личната си карта, в която е вписана именно тази дата. Ако това бъде потвърдено, то би означавало, че е с 24 години по-стар от жената, която държи този рекорд досега – 122 –годишната Жана Калман, която почина през 1997 г. По света има и други хора, които също твърдят, че се подобрили рекорда ѝ, но досега възрастта на никой от тях не е била потвърдена.

Официално за най-възрастен мъж на планетата е смятан Израел Кристал, който се родил на 15 септември 1903 г. в Полша, преживял е две световни войни и е оцелял в лагера на смъртта Аушвиц, преди да се установи в Израел. За най-възрастна жена на планетата е смятана 117-годишната италианка Ема Морано, припомня БТА.

Столетникът Гото се подготвил за смъртта си още през 1992 година, като дори има готов надгробен камък. Въпреки това обаче 24 години по-късно той все още е жив.

Внуците на мъжа разказват, че през повечето си време той слуша радио, защото зрението му е прекалено слабо, за да гледа телевизия.

Според Гото тайната на дълголетието е „просто търпение”. 

Неотдавна иракското правителство отказа социална помощ на столетница, защото била прекалено стара, за да е жива. Според документите ѝ Салма Абдулкадер е на цели 119 години, което я прави най-възрастната жена на света.