Мистериозна черно-бяла снимка привлече вниманието на стотици. Според тези, които я споделят в онлайн пространството - на нея са изобразени младите Ангела Меркел, канцлер на Германия, Тереза Мей, премиер на Великобритания, и Джина Хаспел, директор на ЦРУ.

Мнозина се запитаха - нима те се познават от години? И какви са шансовете всяка една от тях да заеме върховна лидерска позиция по едно и също време?

Не след дълго, теорията се появи и във втори вариант само че вместо Хаспел, мнозина твърдят, че непознатото момиче отдясно е президентът на Литва - Далия Грибаускайте.

Тези, които повярваха в конспирацията за световния ред, останаха разочаровани. Всъщност, снимката е реална. Тя датира от 1972 година.

На нея са заснети младата Ангела Меркел със свои приятелки по време на празненство в Берлин по случай Нова година. В кадъра не присъстват нито Тереза Мей, нито Джина Хаспел, нито Далия Грибаускайте.

Но макар и снимката да е фалшиво доказателство за конспирация, мнозина продължават да се питат - дърпа ли някой конците на световния ред? Въпрос, който остава без отговор и до днес, разказа репортаж на телевизия "България он ер".