Зоопаркът в Благоевград се сдоби с нови обитатели. Отскоро мястото е дом за различни видове, а една от новите двойки - тази на гривестите козирози, вече има и потомство. Това са и първите бебета, родени в зоопарка от началото на годината, каза за БТА управителят на зоопарка д-р Крум Попниколов.

Всички снимки от зоопарка ВИЖТЕ ТУК >>

Двойката гривест козирог е предоставена от зоопарка в Стара Загора преди около месец, а преди дни ни се "отблагодариха" с две бебета - мъжко и женско, допълни д-р Попниколов.

Снимка: БТА

Сред новите обитатели на зоопарка е и двойка нанду, както и двойка елен лопатар. От Разград е пристигнала бяла женска лама, която е около 7-месечна. Тя е изключително любвеобилна, фотогенична и е прекрасна двойка с нашия мъжки, допълни управителят на зоопарка в Благоевград.

Снимка: БТА

Тук живеят повече от 300 животни, обитателите се обгрижват от ветеринарен лекар, а в последните години клетките бяха разширени.

Предвижда се и обновяване на зоопарка в града, с което да бъдат привлечени посетители както от цялата област, така и от туристи от съседната Република Северна Македония, каза за БТА кметът на Благоевград Илко Стоянов. Това се предвижда да стане с европейски средства, като обновяването на зоопарка е заложено и в Плана за интегрирано развитие на общината, допълни Стоянов.

Снимка: БТА