Семейство Хаджи Бекир Халил и Мюмине Халил от Ардино се радва на дълголетие и щастлив 70-годишен семеен живот, съобщи местният сайт ardanews.

Двамата се женят през 1953 година в родното село на Бекир Ходжа - Горно Прахово. През 1971 година се преместват да живеят в град Ардино. Раждат им се осем деца - две дъщери и шестима синове. Имат 16 внуци и 8 правнуци.

"Всичко се постига с много любов, труд, уважение, търпение и взаимни компромиси. За нас семейството е ценност и учи на ценност", споделиха те.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави уважаваното от всички ардинци духовно лице и дългогодишен член на Пенсионерския клуб хаджи Бекир Халил по повод 89-ия му рожден ден, допълва ardino.bg. Той пожела на рожденика още дълги години да радва както своите деца, внуци и правнуци, така и всички ардинци със своята жизненост и сила на духа си. 

Хаджи Бекир Халил е роден на 12 юли 1934 г. в село Горно Прахово. Ученическите му години преминават в родното му село. На 19 години се жени за Мюмине Мюмюн от близкото село Китница, с която вече имат 70 години семеен живот. За него семейството е ценност и учи на ценност. Целият му трудов живот е преминал по строителните обекти в района и страната. През 1971 г. построява къща в Ардино и до ден днешен живее тук. Бил е имам в градската джамия, както и в Бял извор, Ленище, Чубрика и Брезен. През 1991 година се сбъдва и голямата му мечта - отива на хаджилък (поклонение) в светите места Мека и Медина.