Съставът на "ВиК" ЕООД - София посрещна новия си управител инж. Росица Итова. Това стана след като предишният управител на дружеството инж. Иван Иванов беше освободен от Управителния съвет на ВиК-Холдинга в началото на седмицата. Да я представят на служителите дойдоха председателят на УС и изпълнителен директор на Холдинга инж. Лозко Лозев и членът на УС Атанас Бояджиев.

"Благодаря на ВиК Холдинга за доверието и на вас за подкрепата - знам, че във ваше лице имам специалисти, които са готови да се раздадат за дружеството. Толкова години сме работили заедно, преодолявали сме много трудности и пречки, така че няма какво да ни спре. Вярвам във вас и знам, че заедно ще постигнем това, което желаем. Работата продължава без спиране." Това каза на хората инж. Росица Итова. Всички служители я познават отдавна, защото тя е работила във ВиК оператора повече от 20 години.

Тя бе категорична, че ще види какво наследство получава и заяви готовност за постигене на добри резултати. Инж. Итова сподели притеснението си от това, че заради ниските заплати в сектора много хора напускат, трудно се намират и специалисти и посочи, че от целия състав зависи постигането на добри резултати. "Диалог ще има, всеки от вас е добре дошъл. Ще работим нормално, в спокойна атмосфера, без ексцесии. Много трудности сме преживели заедно така че няма от какво да се страхуваме", заяви новият управител на "ВиК" София-област и призова за качествени услуги на всички клиенти на дружеството.

От ръководството на ВиК-Холдинга бяха категорични, че вече има конкретни мерки и стъпки, които са предвидени в управленската програма за всеки един от операторите, вкл. и за областното софийско дружество. "Работим усилено и искаме да видим и от отсрещната страна желание за работа, с което да се подобри финансово-икономическото състояние на дружеството. Няма да ви оставим сами", посочи инж. Лозко Лозев. Той увери всички, че който има желание, квалификация и всички необходими качества да работи в това предприятие, ще бъде посрещнат добре.

Изпълнителният директор на Холдинга отбеляза, че г-жа Росица Итова не е парашутист, каквито обвинения към нея е имало от страна на предишното ръководство и това се вижда от начина, по който е посрещната. "Основната причина да бъде избрана на този пост е целият й професионален път преди. Радостен съм, че толкова много хора са тук. Тя не е парашутист, а е професионалист и е част от вашето семейство", заяви инж. Лозев.

"Ние разчитаме много на вашата подкрепа и на вашата всеотдайна работа, за да може "ВиК" София-област да работи още по-добре, да има качествени финансови показатели", каза пред целия състав на ВиК София област членът на УС на Холдинга Атанас Бояджиев.

Новият управител Росица Итова е инженер с дългогодишен стаж във "ВиК" София-област и е един от утвърдените с експертизата си специалисти в сектора. Тя работи във ВиК оператора от 2000 г. до февруари 2023 г., като последните 4 години е била главен инженер на дружеството.Росица Итова е строителен инженер по водоснабдяване и канализация от ВИАС със следдипломна квалификация по икономика и мениджмънт на ВиК сектора от УНСС.

СО: Договорът на директора на "Столично предприятие за третиране на отпадъците" е прекратен

Считано от 24.11.2023 г. е прекратен договорът на досегашния директор на ОП Столичното предприятие за третиране на отпадъците (СПТО), по взаимно съгласие.

Конкурс за избор на длъжността ще бъде обявен следващата седмица.

До приключване на конкурса ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността, който ще бъде обявен в понеделник.

Управлението на отпадъците и осигуряването на чистота в града са сред основните ангажименти на общината. След първоначален анализ на дейността на предприятието миналата седмица, са открити несъвместими с добрите управленски методи практики, вследствие на което ще бъде възложено цялостно проучване на дейността и практиките в завода, които да установят дали общественият ресурс се управлява по най-прозрачният и ефективен начин, както и дали управлението на дейността по отпадъците се реализира максимално ефективно, заявиха оттам.